L'Albert ha estat el primer a sortir de la prova de dibuix tècnic aquesta tarda al Campus Mar, i amb molt bones sensacions. ALBERT LLOBET: "Avui han sigut els exàmens fàcils crec jo, sobretot el de català castellà eren facilets, i el de dibuix és el que duia més ben preparat i jo crec que fins i tot arribo a un deu." ("Has fet la opció A?") Aquestes tres estudiants han escollit, en canvi, literatura castellana, i s'han hagut d'afrontar a textos clàssics com ara 'Don Juan Tenorio', 'Don Quijote de la Mancha' i la 'Vida es sueño'. "Quan hem arribat anàvem una mica perdudes però ara ja... crèiem que era molt més difícil, sí..." En general, les proves de la tarda d'assignatures específiques han anat bé segons els alumnes. I el mateix ha passat al matí, amb els exàmens de les obligatòries de llengua catalana i castellana, que han donat el tret de sortida a la selectivitat d'enguany. La qüestió sobre què és una catàfora ha estat l'única sorpresa amb què s'han trobat. "M'han fet una pregunta que entre que ningú sabia i que tampoc és coneixement general, què era la catàfora." "Ha anat catafòricament! Després de la primera jornada, els alumnes veuen amb altres ulls les proves. LAURA CÁMARA "Et va bé per preparar-te per la uni perquè així ja ho saps molt bé lo de batxillerat, en general." "Ara mateix estic més tranquil·la, perquè he vist el model d'examen." "Una vegada finalitzats els examens del primer dia de la selectivitat els estudiants marxen a repassar els exàmens per demà entre els quals hi ha Història o Història de la Filosofia i llengua estrangera.

Dia de nervis per més de 32.000 estudiants catalans que aquest dimarts han començat la selectivitat, la prova d’accés a la universitat.

 

 

La prova de llengua i literatura castellanes ha acabat amb satisfacció majoritària entre les persones consultades. La pregunta “Què és una catàfora?” és la que la majoria ha coincidit que era la més difícil.

Els alumnes havien de triar entre dues opcions: un fragment de la ‘Lámpara de Aladino’, de Luis Sepúlveda, o ‘El banquero de los pobres’, de Muhammad Yunus, que parlava de la pobresa.

La primera opció incloïa preguntes sobre ‘Lúnula y Violeta’, un dels contes de Cristina Fernández Cubas que formen part de la lectura obligatòria ‘Mi hermana Elba y los altillos de Brumal’, mentre que la segona opció tenia com a lectura obligatòria el poema de Pedro Salinas, ‘El alma tenías’ de l”Antologia de poesia española’.

 

 

Un text extret d”El violí d’Auschwitz’, de Maria Àngels Anglada, i un de ‘Novel·les de ciència…’, de Miquel Barceló: aquest ha estat el dilema per als estudiants en la prova de llengua i literatura catalanes. Pel que fa a les lectures obligatòries, a la prova han sortit ‘El cafè de la Granota’ de Jesús Moncada, i ‘El cafè de la Marina’, de Josep Maria de Sagarra.

Al migdia els alumnes s’han examinat d’assignatures com Anàlisi musical, Economia de l’empresa i Química i a la tarda de Literatura castellana i Dibuix tècnic. Dimecres serà el torn d’assignatures com Història, Llengua estrangera o matemàtiques i dijous de Geografia, Física o Biologia, entre d’altres.

Per aprovar la prova d’accés a la universitat cal obtenir una nota mínima de 4. Aquesta nota suposa el 40% de la qualificació, i fa mitjana amb l’obtinguda al batxillerat. L’any passat es va batre el rècord d’aprovats, un 95%. D’entre els estudiants que aquest dimarts han fet la selectivitat n’hi ha 800 que fan una prova específica per accedir als graus d’Educació Infantil i Primària, a qui s’exigeix com a mínim haver aprovat les assignatures de català i castellà. Les notes no se sabran fins al 26 de juny.