Els membres del grup, de nacionalitat algeriana i peruana, feien servir el mètode de la taca i, una vegada efectuat el furt, l’autor fugia pujant al vehicle d’un dels membres de la banda, que l’esperava amb el motor encès. Una vegada eren lluny, els detinguts agafaven les targetes de crèdit i miraven si la víctima en tenia apuntat els codis secrets en algun lloc. En cas afirmatiu, sostreien tots els diners que podien dels caixers.

La policia va iniciar la investigació després de detectar una persona que actuava per aquest mètode en zones turístiques de la ciutat. Una vegada identificats els membres del grup —l’autor dels furts i dos conductors— els agents de la Unitat Regional de Multireincidents dels Mossos van detenir el 2 de juny dos dels homes a Barcelona i el tercer, l’endemà a Mataró. En l’escorcoll dels seus domicilis hi van trobar 10.000 euros en efectiu, 15 mòbils, dues tauletes de gamma alta, quatre càmeres de fotos i la roba amb la qual actuaven.

El grup desarticulat està acusat de 28 delictes i una falta de furt, quatre delictes i dues faltes d’estafa i de pertinença a grup criminal. Tots, comesos els dos últims mesos de 2014 i amb un perjudici econòmic de 70.000 euros. Els Mossos han fet venir víctimes de països com Rússia o Eslovènia per participar en rodes de reconeixement. El jutge ha declarat llibertat per a dos dels detinguts i presó per al cap del grup.