L’engranatge per preparar el Primavera Sound comença setmanes abans de l’inici dels concerts. Dels preparatius físics, de tot el muntatge de les infraestructures i de l’equipament que acull el Primavera se n’encarrega un equip intern, conegut com “staff”. Els encarregats de donar-los cada dia de menjar i sopar són els treballadors del servei de càtering D’ins, de la fundació Formació i Treball.  Es tracta d’una entitat que es dedica a la reinserció laboral de persones en risc d’exclusió. Per aquests dies, han hagut de contractar 17 persones de forma addicional, mentre duri el servei de càtering del festival. Tota la preparació prèvia dels menús la fan a la seu del restaurant D’ins, que està obert durant tot l’any. L’elaboració comença de bon matí i s’allarga durant tot el dia. Des d’aquí, traslladen el menjar fins al festival, al Parc del Fòrum i que està situat a pocs metres. En una carpa de grans dimensions donen de menjar cada dia a més de 500 persones. En total, mentre duri el festival elaboraran 4.000 menús. A més, ofereixen un servei de pícnic, com a alternativa i que permet menjar de forma més ràpida i àgil.

Durant el 2017 l’acció social de Formació i Treball va aconseguir donar feina a més de 1.000 persones. 332 van ser contractades per les empreses d’inserció de  l’entitat i la resta,  811, es van incorporar al mercat laboral ordinari.

 

 

 

Comparteix a: