A partir de l'octubre, hi haurà tres modalitats per accedir a la zona monumental del Parc Güell: els veïns dels cinc barris adjacents i les escoles de la zona podran entrar-hi a qualsevol hora i de franc. Tampoc no hauran d'abonar entrada les persones que s'inscriguin en un registre de visitants, una opció que l'ajuntament encara ha d'acabar de definir. Tota la resta de visitants sí que hauran de pagar per entrar: set euros si compren el tiquet amb antelació, i vuit si ho fan al moment. MAITE FANDOS, regidora de Gràcia "Salvaguardar aquest patrimoni artístic tan important, evidentment per al districte, però sobretot per a la ciutat i el món, i per altra banda el que fem és mirar de millorar la vida dels veïns del voltant, que pateixen una sobreutilització del Parc Güell." Per controlar l'entrada no s'hi instal·larà cap porta nova ni cap barrera: ho farà un equip de persones distribuïdes per tots els accessos al parc. S'hi limitarà l'accés per horari i per volum: cada hora hi podran entrar, com a màxim, 800 visitants amb entrada, i les limitacions estaran vigents de dos quarts de nou fins a les sis de la tarda, a l'hivern, i de vuit a dos quarts de deu, a l'estiu. L'Ajuntament encara no ha calculat quants diners recaptarà amb aquesta mesura, però sí que diu a què els destinarà: serviran per mantenir les instal·lacions i millorar el conjunt del Parc Güell.

La Comissió de Govern de l’Ajuntament ha aprovat inicialment el projecte d’actuacions per a la regulació dels accessos a la zona monumental del Parc Güell. El pla, que es va presentar al desembre, busca millorar la qualitat de vida dels veïns i la protecció del patrimoni artístic i cultural del parc.

L’accés al parc es regularà amb tres modalitats: lliure accés per als veïns dels barris adjacents i per a la comunitat educativa de l’entorn, entrada gratuïta per a les persones que s’inscriguin en un registre de visitants del parc, i tarifa de vuit euros per als visitants que comprin l’entrada el mateix dia de la visita. En cas de comprar l’entrada de forma anticipada aquesta costarà set euros.

Pel que fa als horaris per poder visitar la zona monumental, durant la temporada d’hivern estarà oberta de dos quarts de nou del matí a les sis de la tarda i durant l’estiu serà de vuit del matí a dos quarts de deu de la nit.

Finalment, l’Ajuntament ha acordat encarregar a Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) la gestió de la zona. Les instal·lacions per regular els accessos tindran un cost de 2,2 milions d’euros. La nova gestió comportarà la creació de 50 llocs de treball. Els rendiments que s’obtinguin per la venda d’entrades revertiran en el manteniment i la millora del conjunt del parc. El projecte se sotmetrà ara a informació pública durant un termini de 30 dies hàbils.