La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca ha volgut deixar clar que l'acceptació a tràmit de la ILP s'ha aconseguit gràcies a la pressió social que ha acabat collant els partits, des del PP fins al PSOE i Convergència i Unió. Ara, un cop admesa, tots els promotors de la iniciativa deixen els objectius a mans dels polítics. Però continuaran vetllant perquè el text no perdi força. ADA COLAU, portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca "El contingut de la ILP no és negociable. Són mesures de mínims no de màxims. Si volen discutir com resoldre aquestes mesures estem disposats a dialogar i tenim un equip jurídic que ens dona suport. Ara, els objectius són irrenunciables." Per això, ara més que mai seguiran amb les mobilitzacions al carrer. ALBERT JIMÉNEZ, Plataforma d'Afectats de la Hipoteca de Barcelona "Fem una crida a la ciutadania a mobilitzar-se, a sumar-se a la manifestació i campanyes per exercir de contrapoder al poder immens que suposa el lobby i financer i bancari al nostre país. Ells ja s'estan mobilitzat als passadissos del cogrés, als polítics als mitjans de comunicació." Per aquest motiu continua en peu la manifestació de dissabte a la tarda a Barcelona i 50 ciutats més per demanar l'aturada immediata dels desnonaments, la dació en pagament i un parc d'habitatge de lloguer social.

Els representants de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca han fet una crida a la participació de la ciutadania en la manifestació prevista per a aquest dissabte a diverses ciutats espanyoles. L’objectiu és evitar que el lobby de la banca aconsegueixi rebaixar els objectius del projecte.

La portaveu de la plataforma, Ada Colau, ha recordat que “la ILP no és una proposta de mínims, sinó de màxims! I que no s’acceptarà si no s’assumeix el text íntegre”. Colau ha mostrat la disposició a prestar assessorament jurídic als partits que tinguin dubtes tècnics respecte del document i ha insistit que el document que surti de les Corts ha de recollir tres reivindicacions: la dació en pagament amb efectes retroactius, el cessament dels desnonaments i la creació de lloguers socials sense distincions en funció dels ingressos dels afectats.

Els portaveus de la PAH han animat la ciutadania a donar suport a les protestes convocades aquest dissabte a 50 ciutats arreu de l’estat, i han dit que aquest “és un moment clau”. La manifestació de Barcelona sortirà dissabte a les 17 h de la plaça d’Urquinaona.

Quan acabin les mobilitzacions, la plataforma farà pública la llista de diputats que s’han compromès per escrit a defensar la proposta de llei en els termes plantejats inicialment i ha anunciat que mantindrà la pressió -i estudien ampliar-la- entre aquells polítics que es mostrin contraris a la iniciativa.