Aquesta mesura es va portar a terme arran de la reclamació que el Consell d’Associacions de Barcelona va fer a l’alcalde Xavier Trias perquè es facilitessin locals a les entitats. Amb la crisi, es va fer palesa la necessitat de les associacions d’un local on dur a terme activitats i fer créixer les entitats.


Una d’aquestes entitats és la Coordinadora d’Acció Social del Clot – Camp de l’Arpa, que ha ubicat el Local Solidari a l’espai municipal cedit al carrer del Concili de Trento, 15-35. Es tracta d’un lloc obert a tothom on s’ofereixen serveis destinats a la integració de persones, ajudant-les a guanyar autonomia personal i social, i acompanyant-les en el seu procés migratori.

L’entitat és protagonista de campanyes com “Cap nen del barri sense esmorzar” i “Recollida d’aliments frescos”, i ofereix xerrades i tallers. Al nou espai hi col·laboraran l’Obra Social la Caixa i amb l’Associació de Voluntaris de la Caixa del Barcelonès i Vallès Occidental, que participaran en la gestió del banc d’aliments i els tallers d’informàtica i de cuina.