MIREIA CASALS, presidenta de l'associació Juristes per la Llengua "Sobretot el que avui volíem manifestar és la nostra indignació per aquesta manca de justificació jurídica, i sobretot donar suport a les persones que opinen diferent." SANTIAGO VIDAL, jutge de l'Audiència de Barcelona "Sentir aquest escalf, el suport de la ciutadania a la qual jo em dec, a la societat civil, no als poders, sentir aquest escalf de veritat que m'emociona i que no l'oblidaré mai."

Entre els assistents hi havia funcionaris, treballadors i representants de diverses entitats del món de la justícia, a més de molts altres ciutadans. També molta presència de dirigents d’ERC, així com diputats d’ICV-EUiA i la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals.

Des de Juristes per la Llengua, convocants de la protesta, han explicat senten “indignació” per la resolució del Consell General del Poder Judicial, que ha imposat a Santiago Vidal la sanció més dura possible, de tres anys de suspensió. Consideren que la conducta de Vidal queda emparada per la llibertat d’expressió i que aquesta decisió, ha dit la presidenta de l’associació, Mireia Casals, està mancada de “justificació jurídica”. Santiago Vidal ha agraït el suport rebut i ha assegurat que continuarà treballant per construir la República Catalana. Per aconseguir-ho, ha animat els assistents a fer sentir la seva veu i a qüestionar el sistema establert.