Segons el rànquing corresponent al 2016, el centre que obté millors valoracions és l’Hospital Universitari La Paz, de Madrid, que se situa entre els tres primers en sis especialitats diferents. El segueix el Vall d’Hebron, que ocupa els primers llocs en quatre especialitats.

A Barcelona, també destaquen el Centre Mèdic Teknon, que encapçala la classificació en neurologia; l’Hospital Universitari Quirón Dexeus, que ho fa en traumatologia; i el Clínic, que s’imposa en pneumologia. Aquest mateix centre és el segon més valorat en les especialitats de dermatologia i reumatologia. Per la seva banda, l’Hospital Sant Joan de Déu ocupa la tercera posició en l’àmbit de pediatria.

El Clínic, el segon de l’estat en àmbit general

El rànquing de l’IEH 2016 s’ha elaborat tenint en compte tant els resultats assolits com les percepcions dels professionals que treballen en els diversos centres. També té en compte la qualitat assistencial, el benestar i la satisfacció dels pacients, la innovació, l’eficiència o l’aposta per la sostenibilitat del sistema, entre d’altres.

Aquest any, l’informe s’ha centrat en tres grans eixos: els millors centres hospitalaris de l’estat, els millors de cada territori i els millors per especialitats. En àmbit general, l’IEH 2016 situa com el millor hospital la Fundación Jiménez Díaz, de Madrid, seguida de l’Hospital Clínic de Barcelona. L’Hospital Quirón Barcelona n’ocupa el quart lloc, el Vall d’hebron, el vuitè, i Centre Mèdic Teknon, el novè.