El govern municipal vol fer visible la feina dels comerciants dels barris ja que segons la regidora “aporten riquesa i sostenibilitat” i també ajuden a millorar la convivència per convertir-los en carrers més segurs.

Seguint la mateixa línia del govern municipal, que vol professionalitzar els petits negocis, el premi consisteix en un assesorament comercial personalitzat que pretén millorar la gestió interna i externa de l’establiment per ajudar que sigui econòmicament sostenible. Se n’atorgarà un a cadascun dels quatre barris participants.

En la segona edició del concurs, hi han participat 11 botigues més que l’any passat i s’ha decidit dur aquesta iniciativa a quatre districtes diferents de la ciutat. Al de Nou Barris, hi participen botigues dels barris de les Roquetes, Ciutat Meridiana, Torre Baró i la Trinitat Nova. També s’hi han sumat els de l Trinitat Vella, el Bon Pastor i Baró de Viver, de Sant Andreu. A més, també s’hi ha afegit el barri de Besòs-Maresme a Sant Martí i el de la Marina de Sants-Montjuïc.

Tots els comerços ja han enviat la seva fotografia de l’aparador i a finals de gener, el jurat escollirà quin és el millor de cada barri. En valorarà la sostenibilitat de la decoració, el disseny, l’originalitat, l’estètica i l’atractiu. L’Ajuntament creu que la decoració dels aparadors també és una manera de promocionar el consum de proximitat i la fidelització dels clients.