Les estructures multijocs, els tobogans i els gronxadors són els elements preferits dels infants a les àrees de jocs infantils de Barcelona. Ho diu una enquesta feta a 7.000 famílies usuàries. Destaquen com a jocs més desitjats els saltadors i les tirolines. A les àrees on es poden trobar, són els elements més valorats.

Segons l’estudi, la gran majoria dels usuaris van a àrees properes a casa o l’escola, hi passen més de 30 minuts al dia i hi interactuen amb altres persones. La mitjana d’edat dels infants que juguen a les àrees de joc és de 4,6 anys.

Més espai amb ombra

Entre les propostes de millora, les famílies han demanat més elements que generin ombra, ampliar algunes àrees on hi ha molta gent a determinades hores del dia i la renovació dels jocs. Les famílies han reclamat que s’hi incorporin gronxadors nous per l’alta demanda que tenen i altres elements, com saltadors i cistelles de bàsquet. Una altra demanda és incorporar-hi més bancs per facilitar l’estada dels familiars i, fins i tot, banys públics propers a aquestes zones.

Mesurar la temperatura dels tobogans

Durant un any s’han col·locat uns dispositius termobotons als tobogans per mesurar la temperatura en aquests espais i poder prendre les mesures necessàries per millorar-ne el confort tèrmic. Segons l’Ajuntament, aquestes dades han de servir per “repensar els espais d’ombra tant a les noves àrees com a les remodelacions, com un eina més de resiliència davant els reptes de l’emergència climàtica”.

L’estudi també ha aportat la informació de l’ús de polseres en els infants dins les àrees de joc, que ha permès conèixer els jocs més utilitzats i el temps d’ús. En total l’han dut 850 infants en 102 àrees de joc.