El llac de la Creueta del Coll estarà tancat tot l’estiu perquè els operaris van detectar una important fuita al vas de la instal·lació que necessita almenys dos mesos de reparació. Abans, però, es van fer diverses reparacions que no van acabar amb l’avaria. L’Oriol Capdevila és arquitecte soci al despatx MBM Arquitectes, autor del projecte del parc ara fa més de 30 anys. En el moment en què es va construir l’objectiu del govern municipal era dotar d’un “equipament important i lúdic” Barcelona, ha explicat Capdevila. L’estrena del llac va contribuir a la desaparició de les perifèries i es va repartir millor l’oci a la ciutat.
La piscina de la Creueta del Coll ha tingut molt d’èxit
Capdevila ha assegurat que el llac sempre ha tingut ús públic i lúdic, i que des d’un principi es va pensar que s’utilitzés de piscina per als veïns del barri. Als anys 80 l’ús d’aquestes instal·lacions era menor, i al llac de la Creueta del Coll hi havia menys incidències. A poc a poc el llac es va fer famós i cada vegada ha estat concorregut per més usuaris vinguts de diferents barris de la ciutat. De fet, la piscina té una capacitat per a 840 persones.
“S’hauria hagut de fer més manteniment”
El manteniment és un altre dels factors que pot haver contribuït a l’aparició de diverses avaries al llarg dels anys. Segons l’arquitecte, “el problema és que la instal·lació està dotada de moltes juntes de dilatació que poden ocasionar que hi hagi fuites d’aigua”. Per veure que no hi hagi esquerdes o filtracions d’aigua s’han de fer els treballs adients i això vol dir buidar el llac, “un fet que pot provocar que algú s’ho pensi dues vegades”, ha dit Capdevila. El manteniment té un cost elevat, sobretot quan ha de buidar-se la piscina. Capdevila ha admès que és complicat fer-ho tantes vegades com caldria.
L’arquitecte ha assegurat que la piscina es va construir aprofitant una pedrera i que llavors es va utilitzar el material més modern de l’època.