Estudiants d’arquitectura de la Universitat Internacional de Catalunya han dissenyat un nou litoral barceloní a partir de 18 projectes connectats entre si. La proposta recull diferents treballs de final de grau dels alumnes de l’Escola d’Arquitectura de la UIC. La mostra es pot visitar al Museu Marítim fins al 26 de juliol i exposa una maqueta amb una via cívica que uneix els dos extrems del front marítim.

Mamen Domingo, arquitecta que ha dirigit alguns dels treballs, destaca que aquesta “via cívica per a vianants i bicicletes” dissenyada pels alumnes “aniria analitzant tots els espais públics per a la ciutadania”. D’aquesta manera “els futurs arquitectes plantegen una reinterpretació unitària i metropolitana” del front marítim.

Un dels 18 projectes presentats és el Drone city, de l’estudiant d’arquitectura Sorina Brasoveanu. La seva proposta construeix “tres torres altes a la Zona Franca que a les últimes plantes tindrien un port de drons per a la distribució de paqueteria”.

Josep Lluís Ginovart, director de l’Escola d’Arquitectura de la UIC, explica que l’origen de l’exposició és un treball conjunt a principi de curs en què participen tots els alumnes, després es fa un debat amb arquitectes internacionals i, finalment, culmina en la mostra dels treballs de final de carrera. Ginovart assegura que “alguns dels projectes podrien ser perfectament construïbles“.