Durant aquest estiu el Joan Altemir formarà part de l'equip de l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona. És un dels participants del programa del Parc Científic Passa l'estiu al Parc, que ofereix pràctiques remunerades durant tres mesos. El seu tutor, el Daniel Byrom, l'ha ajudat a fer els primers passos al laboratori. DANIEL BYROM, tutor de l'IRB "Creo que es una buena experiencia para él y para mí. Yo puedo aprender a enseñarle cosas y él se puede desarrollar como científico y aportar sus ideas. Es bastante independiente pero si tiene dudas le ayudo." JOAN ALTEMIR, estudiant "La primera setmana t'has d'adaptar al nou espai, no saps on estan els reactius, no coneixes la gent... però quan agafes empenta tot va rodat i molt bé. Tot el que sigui agafar experiència pot ser positiu el dia de demà." En total, han rebut prop de 100 sol·licituds i han escollit 19 estudiants. Ja n'és la catorzena edició. ADELA FARRÉ, directora de Comunicació, Màrqueting i Promoció del PCB "Va néixer per facilitar als estudiants la possibilitat de fer pràctiques i també per facilitar a les empreses l'accés a aquests estudiants, que estan molt ben preparats i que poden donar suport en projectes que estiguin desenvolupant." L'Antonio Orgaz també passarà l'estiu al Parc. Col·labora amb l'empresa Aromics, que es dedica a desenvolupar nous fàrmacs i mètodes de diagnòstic. ANTONIO ORGAZ, estudiant "Quería adquirir experiencia y tener contacto con alguna 'start up' o empresa tecnológica, ya que siempre había estado en el ámbito más académico. Quería entrar en la zona industrial." CARME PLASENCIA, directora general d'Aromics "L'Antonio està en un projecte real, i està investigant un fàrmac per al càncer de mama que és real. Ens dóna l'oportunitat d'ensenyar-li tot el que puguem durant tres mesos." Des del Parc Científic asseguren que el programa és un èxit i per això es plantegen ampliar-lo. Volen que es desenvolupi durant tot l'any i que s'obri a nous perfils professionals.

Per catorzè any consecutiu el Parc Científic Barcelona organitza el projecte Passa l’estiu al Parc. Es tracta d’un programa de pràctiques remunerades en què participen entitats del Parc, tant públiques com privades. Aquest any hi ha hagut 102 sol·licituds.

És un programa dirigit a estudiants d’últim curs de grau o estudiants de màster. L’objectiu és, d’una banda, que ells puguin introduir-se en el món laboral i puguin treballar en projectes professionals i, de l’altra, que les empreses tinguin accés a un suport per desenvolupar projectes concrets. Vist l’èxit del projecte, des del PCB es plantegen ampliar-lo i oferir pràctiques durant tot l’any a diversos perfils professionals.