Les zones més pròximes al mar seran, segons Protecció Civil, les que poden patir més les conseqüències del temporal de vent que s'acosta a la ciutat. Per això recomanen, en zones com la part baixa del Poblenou, que s'extremi la precaució: tenir cura amb la mobilitat i qualsevol pràctica a l'aire lliure. També demanen anar en compte amb els elements que puguin semblar inestables, per exemple, tota la decoració de nadal que hi pugui haver a balcons, comerços, i també els llums de Nadal pels carrers. SERGIO DELGADO, sotsdirector de Protecció Civil "Tenim molts elements de decoració als balcons, aquests balcons que són prop del mar, així que per evitar un accident i perdre l'element de decoració el millor que podem fer és guardar-lo dins de casa." La zona més perillosa, però, serà el mar, on el vent s'afegirà al fort onatge. SERGIO DELGADO, sotsdirector de Protecció Civil "A més de l'onatge que ens pot arrossegar cap a l'interior i dificultarà la sortida tenim el vent que ens pot fer caure. Per tant avui és un dia especialment de risc amb tot aquest element de proximitat al mar. Imatges fotos a una distància de seguretat." Per evitar actes imprudents l'Ajuntament ha tancat els accessos als espigons a la platja i ha prohibit d'entrar a l'aigua. Tot per una bona fotografia. Com ella, molts no han fet cas de les recomanacions de no accedir a la platja. Alguns potser atrets pel magnetisme del mal temps a primera línia de mar. Altres, simplement no han volgut que la pluja els fes canviar de plans: "Hoy por lo menos nos ha tocado un tiempo un poco malo, pero bueno hay que aprovechar el tiempo igualmente" Els més agosarats, fins i tot, s'han atrevit a cavalcar les onades: "Hay mejores días, pero por lo menos se puede entrar, hay olas... es lo que queremos" Mentre que d'altres han optat per ser més prudents: "Les onades no van ordenades, no van per sèries, que és com teòricament han de venir perquè estigui bé, i acaben caient onades bastant grans, sense cap ordre i aleshores no està bé per fer surf avui" Paraigua en mà, la majoria es resignen i ja es preparen per uns quants dies de pluja: "Quan fa tanta humitat sempre tens més dolor i més malestar, però bueno, vaig fent" I si no es pot evitar mullar-se... almenys que sigui ben abrigat.

Al Port de Barcelona ja s’hi han produït fortes ratxes de vent de més de 70 km/h. L’Ajuntament, que ha activat el Pla bàsic d’emergència municipal a causa del mal estat de la mar, ha decidit tancar els accessos als espigons de la platja i també entrar a l’aigua allà on onegi la bandera vermella. La Guàrdia Urbana és l’encarregada de fer complir aquestes mesures per evitar riscos per a les persones.

Pel que fa al vent, la previsió apunta que podrà afectar especialment la zona de la façana marítima de la ciutat, els barris de la part alta i els barris del Besòs.

Des de Protecció Civil, de cara al temporal de vent, demana prudència en la mobilitat i també en la pràctica d’activitats a l’aire lliure. També recorden que en els moments de màxim vent protegir-se d’elements que semblin inestables, per exemple en zones on hi hagi molts arbres, com els parcs. També es recomana fixar bé o retirar els objectes nadalencs que estiguin a l’exterior i puguin ser desplaçats pel vent.