L’anticicló de les Açores torna amb força i es vol quedar uns quants dies amb nosaltres. La millora del temps la notarem ja a partir d’aquest dijous, però el punt àlgid de bonança sembla que es podrà assolir amb els dies “clau” de la primera tongada de les festes nadalenques, Nadal i Sant Esteve.

A Barcelona:

Esperem un Nadal i un Sant Esteve molt suaus al migdia, amb màximes que s’acostaran als 20 ºC. La suavitat del migdia contrastarà amb el fred nocturn, també ben manifest. Cel serè, amb sol contundent durant els primers dies de Nadal.

Als Pirineus:

Seran dies d’inversió tèrmica acusada. Boires a les valls de bon matí, amb glaçades i, en canvi, sol i bonança tèrmica a les cotes mitjanes i altes. No s’esperen nevades.

A l’interior:

La boira tornarà a reaparèixer i podrà ser persistent i puntualment gebradora. Fred de rigorós hivern a tot el pla de Lleida i altiplà de la Segarra, on les màximes amb prou feines marcaran 5 ºC.

A la resta del litoral i prelitoral:

Igual que a Barcelona ciutat, contrast tèrmica acusat, amb un ambient molt agradable als migdies i força fresc o fred a primera hora del matí. Cel serè, pràcticament sense núvols.

Els models meteorològics insinuen també que aquest anticicló es podria allargar ben bé fins l’inici de 2017, com a mínim. Tot i això, es tracta d’un pronòstic a llarg termini i s’haurà d’anar confirmant.