L’última onada de calor d’aquest mes d’agost ha obligat a activar l’alerta del pla Procicat durant una setmana, una situació que mai no s’havia allargat tants dies. Des del dijous dia 16 d’agost, el Sistema d’Emergències Mèdiques ha atès 167 persones, 76 de les quals han estat traslladades a centres sanitàris. El telèfon 112 ha rebut 132 trucades relacionades amb l’onada de calor.

Tot i que les temperatures baixaran, el conseller d’Interior ha subratllat que el risc forestal continua sent notable. Felip Puig ha destacat que durant aquest període de temperatures elevades no s’ha declarat cap incendi de grans dimensions, superior a 10 hectàrees, només s’ha produït focs petits i controlables. En aquest sentit, Puig ha agraït la col·laboració ciutadana ja que s’han rebut 2.061 trucades per incendis de vegetació. El conseller ha avançat que en un any no es netejaran els boscos i ha justificat que les polítiques forestals també depenen dels presupostos de la Generalitat.

Felip Puig ha fet un repàs de les temperatures que s’han assolit els últims dies, que en algunes poblacions han superat els 40 graus. Ha destacat que entre el dilluns dia 20 i el dimarts 21 d’agost, el 60% de les estacions meteorològiques de Catalunya superaven la temperatura llindar de l’onada de calor. Tot i això, ha aclarit que aquest mes d’agost no ha estat el més calorós de la història.