El temporal ha passat del cel... al mar. El vent, però sobretot les onades han estat els protagonistes durant tota la jornada. Els cops de mar han anat creixent i a la tarda algus windsurfistes han optat per retirar-se i qui ha continuat al mar, ha hagut d'esquivar parets d'aigua, però no sempre se n'han sortit (windsurfista engolit per l'aigua) HERNÁN CUERZOLA "Panorama de tempestad, mucho viento, las olas están grandes pero tampoco están muy surfeables." Protecció Civil ha ordenat barrar els accesos als espigons, per evitar ensurts amb els cops de mar. Però tot i la prohibició alguns curiosos s'hi han acostat per mirar les onades de ben a prop o per seguir amb les seves aficions. Les previsions indicaven que al llarg del dia les onades podrien superar els 3 metres. Doncs bé, no només s'ha complert sinó que mar endins han superat els 4 metres i mig. Ja al matí el mal estat de la mar ha obligat a aturar els treballs per construir el nou espigó que ha de protegir la platja de la Barceloneta de temporals com els d'avui. Unes obres que tot just havien d'iniciar-se aquest matí. TOMÁS "Ya estamos a punto de acceder a la cota del agua. Con este temporal no se puede trabajar porque hay que sacar arena y echar piedra dentro del agua." El que el mal temps no ha impedit és que alguns continuessin amb les seves rutines.
Les obres de construcció, que es reprendran un cop passi el temporal, no impediran l’accés a la platja, malgrat que es fixaran unes zones de pas per garantir la seguretat dels vianants. L’operatiu preveu la circulació de camions des de la plaça del Mar fins a la platja mitjançant camins de sauló. Els treballs es duran a terme de dilluns a divendres entre les 7 h i les 18 h.
Fins a finals d’any es porta a terme una de les actuacions de la darrera fase que es va acordar el 2005, quan es va signar l’acord entre l’Ajuntament de Barcelona i el Ministeri de Medi Ambient per executar les obres d’estabilització de les platges per fases. Posteriorment, es va aprovar la construcció d’un dic submergit a la platja de la Mar Bella i es va condicionar la futura construcció d’un nou dic a la platja de Bogatell fins disposar dels resultats d’un estudi de seguiment ambiental minuciós i estricte encarregat per l’Ajuntament.
L’any 2006 es va iniciar a la platja de la Barceloneta la reparació de l’espigó de Ginebra, la construcció d’un dic submergit a ponent d’aquest espigó i la construcció del dic exempt, situat en paral·lel a la platja. El 2009 es va construir el dic submergit de la platja de la Mar Bella i l’any següent es va construir el dic submergit de la platja del Bogatell, un cop obtinguts els resultats dels estudis de seguiment de la qualitat ambiental de l’aigua i de la platja.
El projecte d’estabilització de platges ha inclòs també la reposició de sorra a les platges de la ciutat (Barceloneta, Nova Icària, Bogatell, Mar Bella, Nova Mar Bella i Llevant). També s’han dut a terme tasques de reparació de l’espigó de Selva de Mar, així com la reparació dels capçals dels espigons de Bogatell i Ferrocarril (conegut com a espigó de la Base Nàutica).