Sant Antoni té una botiga de menjar per endur més: D’ins a Casa. El que fa peculiar aquest establiment que va obrir portes ara fa un mes és que es tracta del primer d’aquestes característiques gestionat per persones en situació de vulnerabilitat.

Plats preparats i pollastres a l’ast

Al darrere hi ha la Fundació Formació i Treball i bona part dels plats preparats que s’hi poden trobar s’han cuinat a l’escola restaurant que l’entitat té a Sant Adrià de Besòs. L’Elisabeth i la Jenny, treballadores de D’ins a Casa puntualitzen que elles també cuinen alguns menjars al forn, com patates, carxofes o moniatos, entre d’altres. I dissabte i diumenge fan pollastres a l’ast.

Hi treballen tres persones

Aquest establiment dona feina a tres persones: una que ocupa una posició en l’estructura tècnica i dues en situació de vulnerabilitat social que estan fent un itinerari de d’inserció laboral. Aquestes dues treballadores han rebut una formació i se’ls fa un contracte de sis mesos a tres anys perquè a curt termini puguin incorporar-se al mercat laboral.

D’ins a Casa obre de dimecres a diumenge, disposa, a més, d’un expositor amb productes elaborats per empreses del tercer sector. A banda, també dona àpats a persones en situació de vulnerabilitat de manera confidencial.