Des d’aquest divendres, 20 de maig, Barcelona té un nou mirador. La Torre Glòries estrena un espai a la planta 30, la darrera de l’edifici, des d’on es pot veure la ciutat en 360 º i des de 125 metres d’altura. Les vistes són, privilegiades, tal com explica el director del mirador de la Torre Glòries, Aleix Pratdepàdia: “Tenim Barcelona compartimentada al cap i la veus realment en la seva grandiositat i amb tots els elements que la configuren”, descriu.
L’entrada costa 15 € per als adults si es compra a través d’internet, 18 si és des de la finestreta. Inclou una visita a l’Hipermirador Barcelona. Es tracta d’una instal·lació ubicada sota terra que uneix art, tecnologia i divulgació científica. Hi ha una exposició amb figures dels habitants no humans de la ciutat, com ara ocells, peixos i insectes fets amb paper per l’artista Joan Sallas.
Alhora conté una gran pantalla que va creant dissenys en moviment que evolucionen de forma autònoma a partir de dades a temps real d’elements com el nivell de contaminació o la velocitat del vent. Tot plegat, té com a objectiu que el visitant admiri la ciutat des d’un punt de vista conceptual. El tiquet inclou també un servei d’autoguia en sis idiomes (català, castellà, anglès, francès, italià i alemany).
Una reinterpretació del concepte de mirador que inclou instal·lacions artístiques
El nou mirador també ofereix, pagant un suplement de 10 euros, accedir a la instal·lació artística permanent i multisensorial ‘Cloud cities Barcelona’, de l’artista Tomás Saraceno. És la seva primera obra permanent del sud d’Europa. Vol transmetre la fragilitat dels elements interrelacionats i, alhora, la fortalesa de tots els petits elements units entre si. Es tracta d’una obra d’art que queda suspesa a la cúpula, a la planta 30, i que convida a “reflexionar sobre les ciutats i l’ecosistema urbà”.
Tothom qui hi accedeixi (excepte els nens) es podrà enfilar a l’estructura i entrar als petits receptacles penjants. És una teranyina de cavitats amb coixins i llibres per poder gaudir una estona (encara més) a les altures. “Pots circular, entrar per un cantó i sortir per l’altre i tenir la sensació de connectivitat de tots els elements que permeten estar suspès a 130 metres d’alçada”, explica Pratdepàdua.
Quan visitar el mirador de la Torre Glòries
L’espai es pot visitar cada dia, de dilluns a diumenge de 10 a 20 h, en horari d’estiu. A l’hivern l’hora de tancament s’escurçarà una hora i tancarà a les 19 h. La durada recomanada de la visita és d’almenys 50 minuts, si es tria l’entrada general, i d’uns 80 minuts, si s’escull l’entrada que inclou l’experiència ‘Cloud Cities Barcelona’, tot i que no hi ha límit de temps per gaudir del mirador.