Site icon betevé

Comencen noves actuacions per reduir el soroll del sistema de ventilació del túnel de Glòries

Fa temps que els veïns es queixen de les molèsties que els ocasiona l'edicle, tant de dia com de nit

L’Ajuntament de Barcelona ha començat noves actuacions per minimitzar el soroll del sistema de ventilació del túnel de Glòries. Aquest dilluns s’han començat a folrar les parets interiors de l’edicle amb plaques acústiques i a instal·lar-hi reixes que absorbeixen el soroll i han de reduir les molèsties als veïns del voltant. Ja fa dos anys que un grup de veïns del Clot denuncia que no poden descansar a causa del soroll constant de l’edicle que conté els sistemes de ventilació i emergència del túnel.

Les molèsties van començar quan encara no s’havia inaugurat el túnel, el juliol del 2021. Les persones que viuen a prop de l’edificació es queixen que el soroll els afecta tant de dia com de nit i de manera intermitent: els sistemes de ventilació i d’extracció s’activen cada mitja hora durant les 24 h del dia.

Veïns del Clot fa un any que no poden dormir bé pel soroll de la ventilació del túnel de Glòries

Una altra queixa que han fet pública és que a través de les reixes de l’edificació surten bafarades d’aire calent que, a l’estiu, entren als habitatges que tenen les finestres obertes.

BIMSA reconeix que el soroll de la ventilació del túnel de Glòries supera el permès

Altres actuacions que s’hi han dut a terme

Durant aquest temps, el consistori explica que han posat en marxa mesures per reduir-ne el soroll, per exemple, la instal·lació de panells fonoabsorbents o variadors de freqüències per poder reduir la velocitat dels motors d’extracció. Amb tot, l’objectiu és mantenir el nivell de soroll dins dels límits que estableix la normativa de la ciutat.