Les obres de la nova llotja de pescadors van començar a finals de l’any passat i ara el Port de Barcelona es marca com a fita que estigui enllestida el primer trimestre del 2024 i a ple funcionament abans de l’estiu, coincidint amb la Copa Amèrica de vela.

El projecte acumula anys de retard, perquè es va presentar el 2014 i havia d’estar executat el 2017. Finalment, la licitació dels treballs no es va fer fins al juny de l’any passat. S’hi ha de construir un edifici i urbanitzar el moll de Pescadors per obrir-lo a la ciutadania, amb una inversió de 7,5 M €.

La transformació del port amb la Copa Amèrica de vela

El president del Port, Lluís Salvadó, ha explicat que fer accessible el moll de Pescadors és un dels grans objectius del Port i “l’Autoritat Portuària ha treballat perquè pugui ser una realitat abans de la Copa Amèrica“. Salvadó ha afegit que es donarà “una major dignitat a l’espai, proper al barri de la Barceloneta”.

Per a la competició es crearà una zona ciutadana o de seguidors, anomenada “village”, al moll de Bosch i Alsina, conegut com el Moll de la Fusta. S’hi instal·laran grans pantalles per seguir les competicions amb retransmissions en directe. Paral·lelament, al Port Vell s’habilitaran els edificis del World Trade Center i l’Imax per a les bases dels equips participants i es posposa l’enderroc de l’antic cinema 3D. També hi haurà bases a les zones del port amb concessions, Ponent Nord, Marina Barcelona 92 i el moll de Llevant.