mascareta cap
Foto: ACN

(ACN/Redacció) La ministra de Sanitat, Mónica García, ha convocat un ple extraordinari del Consell Interterritorial del Sistema de Salut que tindrà lloc dilluns, 8 de gener, de manera telemàtica per “avaluar, unificar criteris i adoptar accions coordinades” entre les comunitats davant els pics de virus respiratoris, segons ha anunciat ella mateixa en un vídeo que ha difós el seu departament.

Segons García, el ministeri també busca dissenyar “des de ja i de manera conjunta plans d’acció” per a l’hivern per “ajudar les comunitats a minimitzar aquestes situacions i no normalitzar els col·lapses del sistema en el futur“.

El retorn de la mascareta, sobre la taula

La reunió té com a objectiu unificar aquests criteris, després que territoris com Catalunya o la Comunitat Valenciana han adoptat mesures com la reinstauració de la mascareta obligatòria als centres sanitaris.

En el seu vídeo, García recorda que “cada comunitat té la competència i responsabilitat d’implementar les mesures adequades a les seves circumstàncies particulars”, perquè “són les que estan a primera línia i coneixen millor les seves necessitats”. El paper del ministeri, diu, és el de donar “el màxim suport” i “coordinar tot el que estigui a la nostra mà respectant l’exercici de les seves competències”.

En aquest marc, la ministra ha destacat que en els últims dies han augmentat notablement les infeccions i aquest repunt “previsiblement se seguirà intensificant en els pròxims dies”.