(ACN/Redacció)  L’Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi disposa des d’aquest octubre d’un nou equip de ressonància magnètica. Té per objectiu realitzar unes 5.000 proves anuals i, així, “reduir les llistes d’espera d’aquests estudis amb una demanda que augmenta any rere any”, segons fonts del Consorci Sanitari Integral. La nova maquinària, a més, és més sostenible i consumeix set litres d’heli davant dels més d’un miler que gasten les antigues.

Avantatges de la intel·ligència artificial

La nova maquinària redueix el temps d’exploració, aconsegueix imatges més nítides i “major confort” durant la prova: “Per als usuaris suposa no haver de passar tanta estona immòbils tal com demanava aquesta prova”. Per a una major comoditat dels pacients amb dificultats per mantenir apnees perllongades, també permet la respiració lliure “sense perdre qualitat d’imatge”.

Un sistema amb càmera instal·lada dins el túnel de l’equip sincronitza la respiració amb les seqüències. Amb tot, l’aparell permetrà fer tota mena d’exploracions: tant múscul esquelètiques i neurològiques, el gran gruix de la demanda, com exploracions abdominals, cardiològiques o de mama, amb la possibilitat també de fer biòpsies guiades.