Més clar no ho poden dir. Nou Barris ha tornat a sortir al carrer per denunciar la situació que viuen la majoria dels veïns. Diuen que les retallades en salut, educació o la manca d'habitatge protegit són només alguns dels punts calents del districte. Asseguren que ara mateix hi ha gairebé 300 famílies en procés de desnonament. Per això han traslladat la protesta a l'oficina d'habitatge del districte. Allà han demanat solucions per a les famílies que es troben en procés de perdre la casa i demanar un lloguer social assequible per a ells. FILI BRAVO, 500x20 "Somos uno de los distritos más afectados por los desahucios. Sólo en Ciutat Meridiana tenemos 250 casos y se prevé que podemos llegar a los 400 en muy poco tiempo. Si no tienen contrato no pueden acceder a un piso de protección oficial." Aquesta només és una de les 100 entitats que formen la campanya Nou Barris Cabrejada. Volen aconseguir que l'Ajuntament compleixi els compromisos que té amb el districte. I abans d'anar fins a l'Ajuntament, nova acció. Han obert les portes del metro i els més de 200 veïns que s'han concentrat han viatjat de franc. A Sant Jaume, la plataforma Nou Barris Cabrejada ha intentat entregar un manifest a l'alcalde per denunciar la situació del barri.

Desenes de veïns de Nou Barris han fet sentir les seves reclamacions davant de l’Ajuntament. La campanya “Nou Barris cabrejada” denuncia que, mentre les inversions al districte s’han aturat i els serveis públics són insuficients, el consistori prioritza la reforma del passeig de Gràcia, dóna suport als esdeveniments esportius d’elit i promou el turisme de luxe.

Les accions de protesta han començat quan una cinquantena de veïns han entrat a l’Oficina d’Habitatge del districte per reclamar lloguer social. A les 18.30 h, entitats i veïns s’han trobat a la plaça de Llucmajor i han fet un “no vull pagar” al metro. Una hora més tard, un miler de persones s’han concentrat a la plaça de Sant Jaume i han volgut entregar un manifest a l’alcalde. El comissionat de participació ciutadana, Carles Agustí, ha recollit el document. Posteriorment, la irrupció d’un grup de persones que ha intentat entrar a l’Ajuntament, ha obligat la Guàrdia Urbana a tancar les portes de la plaça de Sant Jaume.

Nou Barris Cabrejada alerta que el districte és la zona de Barcelona més afectada per la crisi econòmica. Critiquen les retallades en centres sanitaris com el CAP Guineueta, a les escoles i als serveis d’orientació i formació per a aturats. A més, asseguren que els Serveis Socials estan desbordats per atendre les famílies desnonades i en situació de pobresa. També consideren que el transport públic a Nou Barris és insuficient. Per tot això reclamen al govern municipal compromisos concrets.