Un alumne d’infantil de l’Escola de la Concepció, a la Dreta de l’Eixample, es va punxar aquest dimecres a la tarda amb una xeringa que hi havia en una jardinera a l’entorn escolar del centre educatiu, segons ha pogut saber betevé. Les famílies de l’escola fa temps que alerten dels mals usos que hi ha als passatges que envolten el centre als vespres —quan queden molt solitaris— i asseguren que durant el dia sovint hi ha restes de brutícia i males olors.

L’infant, en seguiment mèdic

La presidenta de l’AFA de l’escola, Ester Segarra, explica que l’infant es va punxar al dit en sortir de l’escola amb una xeringa que hi havia en una jardinera de l’entorn l’escola, just al davant de la sortida de l’alumnat més petit, el d’infantil. L’infant va ser atès al centre d’atenció primària de referència i a l’Hospital de Sant Pau.

Segons confirmen fonts de la família, s’ha fet una extracció de sang a l’infant i se li faran més de controls, segons el protocol mèdic. Reconeixen que no ha calgut administrar-li cap tipus de medicació.

Queixes reiterades per l’estat dels passatges

Ester Segarra assegura que “l’incident és la gota que ha fet vessar el vas” d’una situació que fa temps que s’allarga i que des de l’AFA han posat en coneixement del districte de l’Eixample en diverses ocasions. En aquest cas concret, les famílies també han fet arribar la seva denúncia a l’Agència de Salut Pública.

Els passatges de Pla i de les Escoles, on hi ha les dues entrades de l’escola i una del mercat, queden solitaris als vespres i són un focus d’actituds incíviques, ja que no hi ha cap habitatge, expliquen les famílies. A més, segons Segarra, a última hora de la tarda ja es converteixen en un pipicà.

Una problemàtica que comparteixen els paradistes

Els paradistes del Mercat de la Concepció confirmen les queixes de l’AFA. Veronia Sayas assegura que a la zona “està molt bruta i s’hi troba de tot”, mentre que Rosa García, també paradista, confirma que ella mateixa va veure la xeringa el matí que el nen es va punxar i va alertar “els serveis de la neteja que hi havia en aquell moment”.

L’Ajuntament hi reforçarà la vigilància

El consistori lamenta els fets i assegura a betevé que està fent un “seguiment acurat” del cas. Titlla d’“excepcional” l’incident i detalla que els serveis municipals, especialment els de neteja, Guàrdia Urbana i Salut Pública reforçaran les seves actuacions en aquest punt de la Dreta de l’Eixample.