L’Ajuntament de Barcelona reforçarà els serveis de neteja i vigilància als entorns de l’Escola de la Concepció, a la Dreta de l’Eixample, després que un alumne d’infantil s’hagi punxat un dit amb una xeringa que hi havia en una jardinera a les portes del centre.

A més, segons han detallat fonts de l’Ajuntament a betevé, l’Agència de Salut Pública de Barcelona ha programat diverses visites als entorns de l’escola per part dels agents de la xarxa de drogodependències que començaran aquest mateix divendres.

Actuacions de neteja, Guàrdia Urbana i salut pública

Des de l’Ajuntament lamenten el fet i asseguren que fan un seguiment acurat de l’evolució. Diuen que es tracta d’un fet excepcional a la zona, però que tot i això, es farà reforç per part dels diferents serveis municipals: neteja, Guàrdia Urbana i salut pública al passatge de les Escoles i al passatge de Pla.

Fonts municipals expliquen que, tant el Departament de Prevenció i Atenció a les Drogodependències de l’Agència Salut Pública com els educadors ja s’han posat en contacte amb l’escola per treballar conjuntament. L’objectiu és comprovar si hi ha més indicis de consum de drogues en aquest espai públic i posar-hi remei facilitar als afectats l’ús dels recursos de reducció de danys que hi ha a la ciutat.

Reposaran i milloraran el mobiliari urbà

Paral·lelament a això, des del districte de l’Eixample i en col·laboració amb el Mercat de la Concepció i l’Escola de la Concepció, ja es treballa per millorar el mobiliari urbà d’aquest espai. Des del districte es comprometen a tornar a col·locar les cadires i les papereres retirades perquè estaven en mal estat i reposar les pilones. A més, s’arranjarà el paviment i s’ampliarà la vorera al xamfrà Bruc-Aragó. Està previst que aquestes actuacions comencin el mes vinent i s’acabin executant abans no acabi l’any.