En l’acord s’estipula que es garantirà que les habitacions tinguin bany a la mateixa estança, sempre que sigui possible. També que, en cap cas no es dividirà cap nucli familiar, si bé pot ser que els allotjaments es trobin en pensions diferents, i sempre s’intentarà que estiguin situades al barri de residència actual. Les famílies seran ateses aquest dijous al CUESB (Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona), on se’ls adjudicaran els allotjaments en qüestió. Els veïns hi viuran fins que siguin atesos al seu centre de serveis socials.

Dos desallotjaments en 24 hores

Els afectats són una dotzena de famílies que vivien al número 9 del carrer de Sugranyes, fins que van ser desallotjades el matí de dimecres. Segons expliquen, el desallotjament els va agafar per sorpresa perquè estaven pendents d’un judici al setembre. Asseguren que havien pagat 1.200 euros per la clau de l’habitatge. De la seva banda, la propietat nega que hagi llogat els pisos i apunta a una màfia immobiliària, que seria qui els hauria donat accés al pis.

Després d’unes 12 hores de converses a la seu del districte, i quan creien que s’hi estarien tota la nit, la Guàrdia Urbana els va desallotjar, segons ha explicat el Grup d’Habitatge de Sants, que dona suport als afectats. Després d’aquest desallotjament, cinc homes van passar la nit en una pensió i la resta es van allotjar a casa de familiars. Els afectats reclamaven no haver d’anar a albergs socials amb els seus fills menors d’edat.

L’Ajuntament nega que els desallotgés 

De la seva banda, el govern municipal assegura que “no es va expulsar ningú” i que la Guàrdia Urbana hi era present perquè “és un edifici municipal”. Afirmen que els afectats van marxar acompanyats del Centre d’Urgències i Emergències Socials.