Segons la darrera actualització de l’Observatori de districtes i barris de la ciutat, que publica l’Ajuntament, Montbau és el barri amb la població més envellida de Barcelona. El document analitza en detall prop de 250 indicadors, tant econòmics com demogràfics. Respecte el 2015, l’atur a la ciutat ha baixat de mitjana un 1 %, mentre que els preus de l’habitatge han escalat entre un 10 % (el pisos de lloguer) i un 14 % (els de la compra).

Gairebé un terç de la població de Montbau té més de 65 anys, mentre que els de menys de 15 no arriben al 12 %. Com a conseqüència, aquest barri d’Horta-Guinardó se situa com al més envellit de la ciutat, 100 punts per sobre de la mitjana barcelonina. L’altra cara de la moneda és Torre Baró: només té un 12,8 % de majors de 65 anys i els menors de 15 superen el 20 %.

L’observatori també posa de manifest les desigualtats econòmiques de la ciutat. Pel que fa a l’atur, a Nou Barris afecta a un 10,4 % de la població en edat de treballar. Ciutat Vella, Sant Andreu, Sant Martí, Horta-Guinardó i Sants-Montjuïc estan per sobre de la mitjana de ciutat (7,5 %), i Gràcia, les Corts, l’Eixample i Sarrià – Sant Gervasi estan a l’altra banda de la balança. Això sí, a tots els districtes ha baixat l’atur respecte el 2015.

El que no ha baixat, sinó que ha anat a l’alça, són els preus de l’habitatge. L’any passat, comprar un pis a Barcelona costava un 14,4 % més de mitjana que un any enrere i llogar-lo, un 10, 1 % més. On més s’ha notat l’increment és a l’Eixample (la compra ha pujat un 19,4 %) i Ciutat Vella (on el lloguer s’ha disparat un 11,6 %). Nou Barris continua sent el districte més assequible per viure-hi.