Un grup d’animalistes recordaran el dissabte 19 d’agost la mort d’un cavall que arrossegava una calessa turística. L’acte vol servir per reactivar la lluita contra l’ús d’aquests animals amb finalitats turístiques i tornar a reclamar a l’Ajuntament que ho prohibeixi.

Neret, que tibava d’una calessa turística, va caure desmaiat i va morir per un cop de calor el 13 d’agost del 2015. Dos anys després, els animalistes estan preparant una manifestació que recrearà un funeral per l’animal. Es demana als assistents que hi vagin vestits de negre i amb una espelma. Farà el mateix recorregut que fan els carruatges, començarà a les sis de la tarda a la Rambla (davant el monument de Colom), passarà per la via Laietana i acabarà a la plaça de Sant Jaume.

Passejades turístiques i els Tres Tombs

Allà tornaran a reclamar a l’Ajuntament que posi fi a l’ús de cavalls amb finalitats turístiques no només a les passejades amb calessa sinó també en actes tradicionals com els Tres Tombs. Lamenten que van presentar 60.648 signatures al consistori, que els va prometre que revisaria el cas, però passat tot aquest temps “no ha pres cap mesura i els cavalls continuen sent explotats”. Els promotors de la campanya volen posar fi a aquestes pràctiques a tot el país, però reconeixen que de moment es focalitzen en les calesses turístiques perquè volen “establir un precedent”.