Els Mossos d’Esquadra han desallotjat, aquest dimecres, una dotzena de famílies del número 9 del carrer de Sugranyes, a Sants. Els inquilins diuen que l’acció ha estat per sorpresa, ja que estaven pendents d’un judici previst per al setembre. Asseguren que ells van pagar 1.200 euros per obtenir la clau de l’habitatge. Per la seva banda, el representant de la propietat afirma que ell no ha llogat els pisos, que no ha cobrat res i apunta a una màfia immobiliària.

En total hi vivien 12 famílies, entre les quals 14 menors i una dona embarassada. Els inquilins asseguren que havien pagat 1.200 euros per les claus del pis, però el propietari afirma que no ho ha cobrat ell i que, de fet, el bloc no està acabat i no té subministraments. Apunta també a una màfia immobiliària, que seria qui els hauria facilitat l’accés als habitatges.

Els inquilins s’han mostrat sorpresos pel desallotjament,  ja que tenien el judici per ocupació il·legal fixat per al setembre. Des del Grup d’Habitatge de Sants, asseguren que ja s’havien iniciat tràmits amb els serveis socials per aconseguir un habitatge assequible i diuen que, en l’ordre de desallotjament, no hi figuren els noms dels inquilins.

Els desallotjats s’han reunit amb representants municipals a la seu del districte de Sants-Montjuïc per buscar-hi una solució.