Els veïns i comerciants de la Bonanova viuen amb preocupació el que pugui passar aquest dijous durant el desallotjament d’El Kubo i La Ruïna. Aquest dimecres al matí, els Mossos d’Esquadra han comunicat als residents dels blocs més propers a les dues finques ocupades que es podrien quedar sense subministraments bàsics mentre duri el dispositiu policial. És a dir, que probablement es tallarà la llum i l’aigua a tota la zona. També els han recomanat que no surtin de casa si no és necessari i que evitin passar pel punt on estiguin desplegats els agents.

Els comerciants critiquen la falta d’informació

Les botigues situades al voltant de les dues cases ocupades, ja tenen coll avall que possiblement serà un dia de negoci perdut. Es queixen de manca d’informació per part dels Mossos d’Esquadra. Diuen que fins que no han preguntat com havien d’actuar, ningú no els ha informat de res.

És el cas de la floristeria situada just al davant d’El Kubo i La Ruïna. Les propietàries han explicat a betevé que van haver de ser elles mateixes les qui es van dirigir fa uns dies fins a la comissaria. Va ser aleshores quan la policia els va recomanar que blindin els aparadors —ja han encarregat unes fustes a mida per col·locar-les als vidres— i que retirin tots els elements de la via pública. Ara, la principal preocupació que tenen són els dos bonsais centenaris de la porta: no es poden moure del lloc i s’hauran de quedar al carrer.

Bonsais centenaris a la porta de la floristeria

L’Amaya Delgado és la propietària del restaurant Bisi Bisao, situat al carrer del Lluçanès. Explica que ja li han cancel·lat una reserva per a aquest dijous a la nit. La seva intenció és, malgrat tot, obrir amb normalitat, perquè té totes les taules reservades. Diu que trucarà, un a un, als clients per anar informant-los de la situació.

Pel que fa a la clínica oftalmològica situada també en aquest carrer, expliquen que dijous optaran per abaixar la persiana per precaució.

Tot fa preveure, per tant, que aquest dijous es viuran hores tenses al barri. Fins i tot l’escola La Salle Bonanova ha suspès algunes de les activitats extraescolars i de piscina que es fan al poliesportiu del centre i tancarà alguns dels accessos.

El dispositiu de seguretat també suposarà el tancament del pàrquing municipal de B:SM situat a la plaça de la Bonanova. No s’hi podrà accedir ni sortir des de les 5 h de dijous.

Avís per als usuaris del pàrquing