Mossos d'esquadra antidisturbis amb fusells projectils foam

(EFE) Tres escopeters dels Mossos d’Esquadra investigats per rebentar el testicle a un manifestant amb una pilota de “foam” el 21 de desembre del 2018 han admès que van disparar projectils, a causa de la violència dels concentrats, però han adduït que no recorden qui va efectuar el tret que va causar les lesions.

Segons ha explicat en declaracions als mitjans l’advocada de l’associació Irídia, Sònia Olivella, que representa el manifestant ferit, a la llum dels vídeos sobre la intervenció policial que consten en la causa, el projectil es va disparar “de forma contrària als protocols previstos“. En la seva opinió, quan el manifestant va rebre l’impacte del “foam” al testicle, ni ell ni cap altre manifestant de l’entorn estaven causant aldarulls.

Es dispara a un noi de 19 anys, sense que estigués duent a terme cap actitud agressiva ni violenta, simplement per estar manifestant-se”
Sonia Olivella, advocada del manifestant ferit

Els agents asseguren que el tret estava justificat

Els tres agents han declarat aquest matí com a imputats davant el titular del Jutjat d’Instrucció número 12 de Barcelona, que investiga la querella presentada pel jove manifestant que va perdre el testicle en una protesta contra el Consell de Ministres el 2018. Fins ara, ha declarat com a testimoni el manifestant ferit i els Mossos d’Esquadra han aportat enregistraments de la intervenció policial, encara que no han pogut concretar quin d’ells va ser l’autor dels trets.

A la seva declaració, els agents han assegurat que no recorden la seqüència concreta en la qual va caure ferit el manifestant, però han insistit que el tret de bala d’escuma en aquesta protesta estava justificat, perquè els manifestants havien començat a fer llançaments en direcció a la línia policial.

El manifestant diu que el va disparar un agent del cordó policial

La querella presentada pel manifestant sosté que va ser un agent d’un cordó policial de Mossos d’Esquadra situat al carrer de la Fusteria el que va disparar el projectil de “foam” que va impactar en el seu testicle dret, que va haver de ser amputat per les lesions que presentava.