policia Mossos i Guàrdia Urbana

(ACN) Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana s’han reunit aquest dijous en un clima “d’entesa i cordialitat” per preparar la propera Junta Local de Seguretat del febrer. Ambdues parts han situat la trobada en l’àmbit de la normalitat i han anunciat que en les properes setmanes n’hi haurà més. Tot plegat, mentre algunes informacions parlen d’una crisi institucional entre els dos cossos arran de la política de la nova cúpula d’Interior de tractar totes les policies locals per igual.

A la reunió hi han assistit, per part d’Interior, el director general de la Policia, Pere Ferrer; el comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent; la comissària adjunta operativa de Prefectura, Rosa Bosch, i la cap de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona, la comissària Montse Estruch.

Després de la trobada fonts del Departament d’Interior han afirmat que “la coordinació, la col·laboració i la cooperació” amb la Guàrdia Urbana “ha estat i continua essent una de les premisses cabdals en la gestió operativa” de la seguretat a la capital catalana.

L’Ajuntament de Barcelona no ha volgut fer cap comentari a l’entorn de la trobada, més enllà de coincidir amb Interior que s’ha inscrit en un marc de normalitat entre els dos cossos de seguretat.