Entre ahir i avui la Montse Pérez, veïna de la Barceloneta afectada pel relloguer il·legal per part del seu llogater a Airbnb, ha rebut la trucada de quatre persones que es troben en la mateixa situació.  Es tracta de propietaris d’altres pisos que asseguren haver signat un contracte de lloguer amb una mateixa persona que rellogava com a apartament turístic el pis de la Barceloneta de la Montse que ella mateixa ha reocupat. D’aquí que Pérez cregui que es tracta d’una organització.

Els advocats de bona part dels estafats s’estan posant en contacte entre ells per tal d’emprendre accions legals conjuntes. Des dels Mossos d’Esquadra expliquen que no s’ha obert cap investigació d’ofici perquè consideren que el cas competeix a l’àmbit del dret civil.

Qui també s’ha posat en contacte amb la Montse Pérez ha estat la tinenta d’Urbanisme Janet Sanz, qui li ha mostrat el seu suport i li ha dit que anima tothom que es trobi en una situació semblant a denunciar i a posar-se en contacte amb l’Ajuntament.  Pérez ha rebut alhora una trucada per part de l’empresa de lloguer de pisos turístics Airbnb. “Així com anteriorment se’m van treure del damunt la seva trucada d’avui tenia un to conciliador“, explica Pérez.

Segons dades recollides pel consistori del gener del 2016 a l’abril de 2017, entre un 10 i un 15% de les 2.015 ordres de cessament que es van dictar en aquest període eren per pisos rellogats. Això significa més de 200 pisos rellogats detectats.

“Ara mateix no sé qui hi ha a casa meva”

Un dels nous casos que han sortit a la llum és el del Juan, propietari d’un pis al carrer Comte Borrell, a l’Antiga Esquerra de l’Eixample. En una entrevista a ‘La tarda de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, ha explicat que també va llogar l’immoble al mateix individu que la resta d’afectats, Timur Alarcón, i que, al cap de poc, va començar a rebre “queixes dels veïns per turistes que entraven i sortien del pis”.

El nou testimoni ha assegurat que “ara mateix no sé qui hi ha a casa meva, però sé segur que el Timur no“. També ha explicat que ha posat el cas en mans d’advocats i que aquests ja l’han advertit que “la cosa va per llarg”.

Escolteu-ho aquí: