Es tracta de “la mateixa persona“, ha assegurat Ceoane en l’entrevista, i no ha tingut cap problema en donar-ne els detalls: “Es diu Timur Alarcón“. Li van fer un contracte de lloguer a principis d’abril i, al cap de poc, “va arribar una factura de Gas Natural i ens vam adonar que no s’havia fet el canvi de nom dels subministraments.” Això ja la va estranyar, però les alarmes van saltar quan, uns dies després, “l’administrador de la finca ens va avisar que hi havia moltes queixes pels pisos turístics de la zona i que un era el meu“.

Beatriz Ceoane ha admès que, fins fa un parell d’anys, havien llogat el pis a turistes amb la llicència corresponent, però que hi van renunciar perquè “els veïns es van queixar i ho vam entendre”. Per això, estranyada davant les noves queixes, “hi vaig anar el cap de setmana, m’hi vaig trobar uns turistes i em van dir que l’havien llogat per Airbnb“. Immediatament, “ho vam posar en mans d’advocats“, diu, però sense gaire èxit. “El primer que vam fer va ser enviar un burofax per rescindir el contracte de lloguer, però no ens va respondre.” Només va aconseguir parlar un cop per telèfon amb Timur, que es va limitar a dir-li “fuck you”.

 

El pas següent va ser fer la denúncia corresponent a l’Ajuntament. “Em van dir que hi enviarien inspectors”, explica Ceoane. En el seu cas, ella ha decidit “fer-ho tot de manera legal”, diu. “No he intentat entrar al meu pis”, com ha fet Montse Pérez, veïna de la Barceloneta que ha denunciat un cas similar, i “tampoc no hem donat de baixa els subministraments perquè se’ns podria acusar de coacció“.

Escolteu-ho aquí:

Més possibles casos

Mentrestant, també en una entrevista a ‘La tarda de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, Montse Pérez ha explicat que s’han posat en contacte propietaris d’altres pisos que asseguren que han estat víctimes de la mateixa persona. Per Pérez, es tracta d’una evidència que Timur Alarcón no actua sol, sinó que es tracta d’una organització.

Escolteu-ho aquí: