A Catalunya es van fer 112.377 tests d’automostra als professionals dels centres educatius després de les vacances de Nadal. D’aquests, 1.790 van resultar ser positius asimptomàtics, la qual cosa suposa un 1,59 % del total. Aquest percentatge és molt semblant al de Barcelona ciutat: es van fer 21.612 proves i 313 van donar positiu, és a dir, l’1,45 %.

El Departament de Salut està satisfet amb aquests resultats. Era una prova voluntària i van accedir a fer-se-la un 75 % dels professionals. Segons la consellera, Alba Vergés, es tracta d’un percentatge “superior” al d’altres cribratges voluntaris que s’han fet al territori. A banda dels professors, hi podien accedir totes les persones que treballen als centres educatius, com ara el personal administratiu.

El Departament de Salut ha fet públiques aquestes xifres en una roda de premsa conjunta amb el Departament d’Educació. Durant la sessió, el conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha afirmat que el curs vinent hi haurà mesures però “menys contundents” gràcies a la vacunació. Els docents seran vacunats en els propers tres mesos.