El Departament d’Educació treballa amb la previsió que “el curs vinent continuarà havent-hi mesures” per compatibilitzar l’activitat docent amb el context de pandèmia, tot i que concreta que “seran menys contundents” que ara. Ho ha assegurat aquest dimarts el conseller Josep Bargalló, que tampoc no les ha concretades.

El titular d’Educació ha pronosticat que hi ha dos factors que permeten preveure-ho: d’una banda, ha explicat, “perquè la pandèmia haurà evolucionat” i, de l’altra, perquè “les escoles obriran al setembre amb tot el personal vacunat i immunitzat“.

En aquest sentit, Bargalló ha avançat que “aquesta setmana tancarem la logística sobre com i on fer les vacunacions“, i ha afegit que “en aquesta segona tanda [de vacunacions] en els serveis essencials s’hi inclouran els professors i la resta del personal que treballa” als centres educatius. De fet, ha concretat que “inclou tot el sistema, des d’infantil i fins a la secundària, el batxillerat i els cicles formatius, però no l’ensenyament universitari”.

Vacuna de la covid a Catalunya: així s’aplica el pla de vacunació

“Hem pogut salvar el curs 2020-2021”

El conseller d’Educació, però, s’ha mostrat satisfet pel fet, enguany, que “hem pogut salvar el curs 2020-2021” perquè “allò que hem programat s’està fent i hem mantingut les escoles obertes amb la presencialitat necessària”, ha afegit.

Així, ha destacat que la ventilació de les aules ha estat una de les mesures preventives “més efectives” perquè “quan més mesures de ventilació hem aplicat, hi ha hagut menys afectació en el moment àlgid de la segona onada” dels contagis. Amb tot, ha reconegut que, sobretot a l’hivern, “no és la millor manera de fer classe, però és la manera de fer classe“.

L’escola és segura

Segon han avançat els Departaments d’Educació i Salut, aquest curs s’ha constatat que el 75,5 % dels grups de convivència estable a les escoles amb un alumne amb covid-19 no ha tingut un cas secundari durant el primer trimestre del curs.

El percentatge de grups amb un sol cas índex s’eleva al 79 % en aquest segon trimestre i supera el 80 % a l’educació infantil, l’educació primària i els cicles formatius.