L’Alcalde Xavier Trias i Helena Rakosnik, la dona del president Artur Mas, que va ser nomenada presidenta del Festival fa 15 dies, han inaugurat aquesta 48a edició del saló. Rakosnik ha dit que li feia molta il·lusió ocupar el càrrec pel seu passat com a mestra.

La directora del Festival, Marta Serra, ha destacat que aquest any entre les 150 empreses i institucions que hi participen n’hi ha de noves com ara el Barça o Port Aventura. També diu que les activitats esportives, els tallers educatius i les iniciatives solidàries han de servir per fomentar valors com la solidaritat, el civisme, la creativitat o el respecte al medi ambient.

El Festival de la Infància, que sempre té lloc per aquestes dates de Nadal, s’ha consolidat com l’esdeveniment dedicat a l’entreteniment infantil i juvenil més important de Barcelona.

Els nens que passegin pel recinte també podran convertir-se en estrelles de l’atletisme competint en el miniestadi creat per commemorar el 2012 el 20è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona 92.