L’advocat August Gil Matamala ha rebut la Medalla d’Or al Mèrit Cívic en un acte al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. El guardonat ha estat reconegut per “la seva trajectòria vital i professional i com a veu fidel als principis universals de llibertat i justícia”.

August Gil Matamala es va llicenciar en dret el 1957. Durant el franquisme va assumir diferents defenses polítiques, com la dels militants de Comissions Obreres jutjats davant del Tribunal d’Ordre Públic. També va ser l’advocat d’independentistes detinguts durant l’operació Garzón, coincidint amb els Jocs Olímpics del 1992. Recentment ha estat nomenat membre del comitè d’experts per reconèixer persones represaliades pel tardofranquisme.

La cerimònia ha estat presidida per l’alcaldessa, Ada Colau. També hi ha participat el tinent d’alcalde de Drets de Ciutadania, Jaume Asens, i hi ha assistit la consellera de Justícia, Ester Capella. Les glosses al guardonat han anat a càrrec del periodista David Fernández i l’advocada i membre de la Comissió de Defensa dels Drets de les Persones de l’ICAB Mireia Montesinos.