La massa d’aire fred gestada a l’interior i el nord del continent europeu ja és història, la va escombrar ahir el front que va fer nevar a bona part del país. L’ambient suau de primeres hores del matí de dijous evidenciava la presència d’una nova massa d’aire, molt més temperada i humida, procedent de l’atlàntic.
La neu abandonarà les planes i es refugiarà cap a les cotes mitjanes i altes dels Pirineus a partir d’ara. El temps, però, es mantindrà força insegur i canviant a causa de la presència de diverses borrasques atlàntiques, com l’Emma, que aquest dijous generarà un fort temporal marítim a la Costa Brava, on s’esperen onades de més de quatre metres d’altura. El temporal de mar també es notarà a les platges de Barcelona, on de bon matí les onades eren realment rellevants.
En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès diversos avisos de perill, entre els quals per la mala mar. El temporal més dur afectarà la Catalunya del Nord i les platges gironines, però també es farà notar entre dijous i divendres al litoral central.
A banda del mal estat de la mar, dijous a darrera hora també caldrà estar pendents de les ventades, perquè es preveu que el vent de garbí i ponent bufi amb energia a Barcelona. Les ratxes més intenses s’esperen durant la matinada i les primeres hores de divendres, en alguns casos superiors als 70 km/h. El següent mapa mostra les ratxes previstes per a divendres a les 7 h segons el model WRF. El color lila equival a ratxes de 70 km/h, el vermell de 85 km/h:
El vent perdrà empenta a la ciutat al llarg del matí de divendres però tornarà a manxar, en menor mesura, dissabte.
Temporal marítim a Barcelona’ https://t.co/Yn7ZMklCMs
— btv el temps (@btveltemps) 1 de març de 2018