Les escoles barcelonines han estat obertes aquest dimecres. El que sí que s’ha cancel·lat és el servei d’autocars, mesura anunciada aquest dimarts per Protecció Civil. Els hospitals i centres d’atenció primària (CAP) funcionen a ple rendiment i les visites programades s’han atès amb normalitat. Fonts del Departament de Salut avisen els pacients que no puguin anar-hi que es posin en contacte amb el seu centre de referència per reprogramar la cita.

Escoles obertes, tot i la nevada de primera hora

El Centre d’Educació Especial Vil·la Joana, a Sarrià – Sant Gervasi, ha estat l’única escola de Barcelona que ha tancat aquest dimecres a causa de la nevada matinera que ha caigut a la ciutat. En total, ha afectat 56 alumnes del centre, que han hagut de marxar. 

Pel que fa a la resta d’escoles, un equip de betevé ha comprovat la normalitat en l’entrada a l’Escola Thau, situada a l’avinguda d’Esplugues. El director, Agustí Olivares, ha confirmat que l’únic problema per la nevada ha estat la cancel·lació del servei d’autocar -tal com va anunciar Protecció Civil-, que ha afectat nou línies que posen a disposició de les famílies per facilitar l’accés al centre. Aquest dimecres els alumnes han hagut d’arribar-hi en cotxe o en transport públic. Alguns pares han explicat a les portes del centre que s’han esperat a tenir notícies de l’escola i quan han sabut que les classes no s’anul·laven hi han portat els nens, majoritàriament en cotxe: “La situació del trànsit fins i tot era més tranquil·la que qualsevol altre dia”, ha dit un dels pares.

El Consorci d’Educació de Barcelona ha mantingut les mateixes recomanacions que va transmetre aquest dimarts: que les famílies optin per l’ús del metro mentre es mantingui l’episodi de neu.

Els hospitals de Barcelona funcionen amb normalitat

El servei hospitalari tampoc no es veu afectat per la nevada. El Departament de Salut informa que els hospitals funcionen amb normalitat i s’han fet tots els serveis d’urgències. Però assenyala als ciutadans que no puguin anar a la visita programada truquin al seu centre d’atenció primària per reprogramar-la.

La xarxa d’atenció primària de Barcelona funciona amb normalitat i no ha patit afectacions a causa de la nevada. En aquest sentit, les visites programades s’estan atenent ja que pràcticament tots els professionals han arribat als centres amb normalitat. Dels 4.000 professionals que treballen a algun CAP de Barcelona, tan sols tres no han aconseguit arribar als seus llocs de treball.