Els manters han arrencat la marxa a la part baixa de la Rambla i han acabat a les portes de l’Ajuntament. Aquesta mobilització és la resposta del col·lectiu a l’operatiu policial que van dur a terme la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra i la Policia Portuària la setmana passada. L’Aziz, un dels portaveus del Sindicat Popular de Venedors Ambulants, ha explicat que els manters van optar per no anar a la zona del port per evitar conflictes amb els cossos policials. Lamenten, doncs, que cada vegada tenen menys espai per vendre.

Els venedors denuncien la pressió policial “excessiva” i l’estigmatització del col·lectiu. En la mobilització, els manters han defensat que la seva feina “no és un delicte” i s’han mostrat oberts al diàleg. El Sindicat Popular de Venedors Ambulants es reunirà en assemblea aquest dijous per decidir noves accions i trobar solucions.

Àurea Martín, membre de Tras la Manta, ha denunciat que l’operatiu policial suposa un “excés de criminalització” dels venedors ambulants, de venedors de xatarra i recol·lectadors que “estan intentant sobreviure en una ciutat molt hostil on hi ha molta pobresa”. “L’Ajuntament està duent a terme una solució criminalitzadora en la línia dels grans poders corporatius”, busquen un problema on no n’hi ha, ha criticat Martín.