(Agències / redacció) Els taxistes bloquejaran aquest dimecres, 8 de novembre, la Gran Via i el passeig de Gràcia de Barcelona per retre homenatge al company mort després d’una discussió de trànsit. El sindicat Élite Taxi ha convocat els conductors afiliats a una manifestació al centre de la ciutat, així com a una aturada total i simbòlica de dues hores que començarà a les 10 i s’allargarà fins a les 12 h.

El portaveu del sindicat, Tito Álvarez, ha anunciat aquesta mobilització i assegura que tancaran la Gran Via en el tram que va des del carrer de Bailèn fins a la plaça d’Espanya, i el passeig de Gràcia en el tram entre el carrer del Rosselló i la mateixa Gran Via.

Homenatge a la font del passeig de Gràcia

Una vegada tots els taxis estiguin en posició, ha dit Álvarez, aniran al passeig de Gràcia i a la font faran l’homenatge al company.

Álvarez també ha detallat que només s’atendran els serveis urgents perquè la tragèdia “no quedi impune”. Per això, ha reiterat que arribaran fins al final perquè es faci justícia.

La mort del nostre company és un homicidi. Demà demanarem justícia i que aquest succés no quedi a l’oblit”
Tito Álvarez, portaveu d’Élite Taxi

Demanen l’ingrés immediat a la presó de l’agressor

Élite Taxi considera que la mort del conductor canvia l’escenari. “No mor per una patologia prèvia” subratlla Álvarez “sinó per les greus lesions causades per l’agressor”. El portaveu admet que “tenen claríssim que no hi havia intencionalitat de matar-lo”, però també afegeix que “el va colpejar amb un guant de moto i que, per tant, sí que hi havia intenció d’agredir”.

El sindicat reclama que el presumpte agressor ingressi a la presó i demana que el jutgi li imputi un homicidi dolós eventual, amb una pena d’entre 10 i 15 anys.

En defensarem l’honor fins a les darreres conseqüències, i ens presentarem al procediment penal com a acusació particular. A Barcelona s’ha comès un acte criminal contra un company i l’autor està en llibertat”
Tito Álvarez, portaveu d’Élite Taxi

També ha enviat un missatge per tranquil·litzar el col·lectiu que està vivint situacions de molt estrès al volant. “La gent és més agressiva i envaeix el carril taxi“. Per això, ha recomanat als taxistes que “si hi ha alguna discussió, no surtin del vehicle“.