Al barri se la coneix com l'església rodona tot i que, de fet, és de planta el·líptica. La parròquia de Sant Gregori Taumaturg s'ha construït recentment. Es va inaugurar el 1995 després d'haver superat gairebé 40 anys d'entrebancs per a la finalització del temple. El projecte el va idear l'arquitecte Bartomeu Llongueres als anys 50. La idea original era un temple molt més gran i ambiciós, però diversos problemes amb l'Ajuntament van aturar les obres. Finalment, van encarregar la finalització de la parròquia a l'arquitecte Jordi Bonet, un dels principals responsables de la continuació de la Sagrada Família. JOAN GALTÉS, rector de la parròquia de Sant Gregori Taumaturg "I ell amb molt seny va respectar tot el que Bartomeu Llongueres havia fet i simplement va eliminar-ne coses. Va eliminar els quatre campanars, va eliminar la cúpula que no s'havia construït, va acabar aquest lucernari i així va quedar molt més simplificat." La llum és una de les protagonistes principals del temple. El creador dels vitralls de la Sagrada Família, Joan Vila-Grau, també és qui va dissenyar els vitralls del lucernari: formes abstractes que expressen el pas del temps. JOAN GALTÉS, rector de la parròquia de Sant Gregori Taumaturg "De fet, si anem seguin l'entrada del sol per aquests vitralls es veu el següent: que al matí comencen els colors ocres, les formes ocres; al migdia hi ha les formes vermelles, el sol més fort; a la tarda tornen les formes ocres, que ara es podrien veure projectades aquí en aquesta paret i, finalment, els blaus que són la nit." La cúpula, que recorda el Partenó de Roma, també és una obra d'enginyeria destacada, ja que s'aguanta gràcies a una gran estructura de bigues metàl·liques que es recolza directament sobre les parets laterals.

La parròquia de Sant Gregori Taumaturg és coneguda al barri de Sant Gervasi com l’església rodona. El projecte original d’aquest temple, ideat per l’arquitecte Bartomeu Llongueres, consistia en un edifici molt més alt i amb quatre campanars que, finalment, no es van poder fer. Per tant, l’edifici actual és una simplificació del que podria haver estat.

Inaugurat l’any 1995, una de les característiques d’aquesta església són els vitralls, dissenyats per Joan Vila-Grau, creador dels vitralls de la Sagrada Família. El rector de la parròquia, Joan Galtés, explica que els colors canvien a mesura que avança el dia, de l’ocre del matí cap al vermell del migdia i fins al blau de la nit.