Crit d’alerta dels professionals de la informació per les agressions i les pressions que reben des de fa uns mesos a causa del context polític que es viu a Catalunya. A través d’un manifest impulsat pel Col·legi de Periodistes, denuncien coaccions per exercir la feina amb llibertat i demanen respecte per la professió.

Al text s’hi han adherit associacions professionals, sindicats, mitjans de comunicació, com la Xarxa, ACN i betevé, i també facultats de comunicació de diverses universitats. Sota el lema ‘Prou agressions i prou pressions als professionals de la informació’, el manifest recorda que els drets a la llibertat d’expressió i d’informació “estan protegits per l’ordenament jurídic”.

S’hi afegeix que cal posar fi a episodis “de coaccions i agressions verbals i físiques”, com la que es va viure davant de Catalunya Ràdio per part d’un grup d’ultres, o l’agressió a un equip de betevé. Al text es fa una crida als mitjans de comunicació a exercir l’ofici amb responsabilitat i a les autoritats públiques a garantir i assegurar la protecció dels professionals “.