Vuit del vespre al carrer de la Perla i primeres proves de so. Tot a punt per a un concert en què es regularà el volum de la música. Aquest micròfon està connectat a un limitador acústic que impedeix que se sobrepassin els decibels establerts. Quan el so puja massa, l'aparell s'encarrega de baixar-ne la intensitat. JEROEN PAYMANS, responsable dels limitadors acústics "Això es programa perquè la gent del públic no noti una davallada molt brusca de so, que estiguin allà i diguin: 'ostres, no sé què passa però ara ve el so, ara se'n va...'. Realment la gent ha d'estar pendent de la música, del ball, i no ha d'estar pendent que hi ha un aparell intervenint sobre el nivell del so." El límit varia en funció del carrer per adequar-lo a les característiques de l'espai. CLARA ALIAGUILLA: "En total s'han instal·lat 38 limitadors acústics, 8 més que l'any passat. La majoria es concentren durant el cap de setmana perquè és quan hi ha més afluència de públic. Tot i això, aquest any també s'han fet controls de so durant la resta de la setmana." L'objectiu és conciliar la festa amb el descans dels veïns. DAMIÁN BRITO "Fue bastante difícil dormir, ya que el sonido se extiende hasta las cuatro de la mañana, entre que limpian la calle y demás." ANTONI QUERALTÓ "Està tot obert perquè fa calor i, és clar, sents la plaça Rovira. I a darrere sento el carrer de Joan Blanques. Però bé, es pot aguantar bé." ESTHER MORENO "Es tracta que la gent estigui còmoda, que sigui un ambient maco i si hi ha una música molt alta i no pots parlar, quina comunicació queda!" Per evitar que el so arribi als habitatges, també s'ha variat la ubicació d'alguns escenaris i la situació dels altaveus.

El control del so durant les festes

Setmanes abans que els carrers de Gràcia s’omplin a vessar de música i gent, els tècnics del Departament d’Hàbitat Urbà fan estudis acústics dels carrers i els espais del barri. L’objectiu és distribuir els escenaris de tal manera que es redueix, en la mesura que es pugui, l’impacte acústic en els habitatges.

A més, durant les festes s’instal·len limitadors acústics en un centenar d’actuacions per reduir un 50% la percepció del so.