Aquesta segona edició del concurs ‘De tapes per Barcelona’ és la primera que coincideix amb els dies previs al Nadal. El Gremi de Restauració ha reconegut com a millor tapa el platet anomenat ‘Fum, fum, fum’, elaborat al Barraval. El sabor no pot ser més nadalenc: es tracta d’un galet farcit de carn d’olla, amb reducció del brou i formatge gratinat per sobre.

El premi del públic, que decideixen amb el seu vot els clients que participen en la campanya, ha estat per al “pintxo” que fan al bar La Paciència amb un ou ferrat, pernil i patates. Aquest bar de la rambla del Raval ha passat de 400 a 2.000 tapes venudes entre la primera i la segona edició del concurs.

‘De tapes per Barcelona’ és una iniciativa del Gremi de Restauració i la Cambra de Comerç de Barcelona amb el patrocini d’Estrella Damm. Durant una setmana, els bars i restaurants que participen al concurs serveixen la seva tapa amb una cervesa per 2,40 euros. També hi ha un premi per a tapes elaborades amb cervesa, que en aquesta ocasió ha estat per a la piruleta de rap i poma de la taverna basca Egarri-Txapeldun, al passeig de Fabra i Puig. El peix i la fruita són confitats, amb tomàquet natural i cervesa Estrella Damm.

El Gremi de Restauració valora com un gran èxit la segona edició del concurs ‘De tapes per Barcelona’, atesa la gran quantitat de clients que s’han interessat per l’oferta (tapa i cervesa per 2,40 euros, IVA inclòs) i la bona qualitat de les tapes presentades a concurs. La primera edició va tenir lloc a finals de maig.