El 20% de les escoles catalanes disposen de màquines expenedores. Ja fa temps que l'Administració demana als centres que s'hi venguin productes més sans, amb menys sucre i menys greix. Per això, instituts com aquest ara ofereixen aliments més saludables. En aquesta escola els alumnes només poden treure de les màquines expenedores sucs, fruita o cereals. ALEIX GABARRÓ, director de l'IES Montserrat "Ja fa temps que vam optar per eliminar els productes que no eren sans. Vam optar per begudes sense sucre i sobretot vam optar pels menjars que són més sans: fruita fresca i aquest tipus de snacks". Això ha obligat els fabricants a adaptar-se a les noves exigències de les escoles. Empreses com Alliance Vending han ideat un sistema per identificar els productes més sans. JAVIER ARQUERONS, conseller delegat d'Alliance Vending "Aquells productes que entenem que són saludables el preu en comptes d'estar identificat en taronja està identificat en verd. Llavors és molt fàcil que el consumidor vegi quins són els productes més saludables". Tot i que fabricants i escoles estan treballant per millorar l'oferta alimentària de les màquines expenedores, els experts ho tenen clar. GEMMA NAVARRO, cap d'alimentació i dietètica de l'Hospital de Sant Pau "Les màquines expenedores són innecessàries a les escoles. El que cal és fer-se l'esmorzar a casa, portar l'esmorzar de casa". I a l'hora d'escollir, asseguren que el més recomanable per esmorzar o berenar és un bon entrepà.