JORDI HEREU, alcalde de Barcelona "Una de les conclusions dels congressos que anem fent sobre gent gran és incentivar el que la gent gran exerceci la ciutadania activa vol dir incentius per sortir de casa per utilitzar els serveis, per associaciar-se, per ser gent activa."

La nova etapa de la Targeta Rosa començarà divendres vinent, 1 d’octubre, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Gent Gran. L’Ajuntament ha confirmat la col·laboració de més de 300 operadors -entre establiments i institucions- que permetran oferir més avantatges als usuaris de la targeta en àmbits com la salut, la cultura o l’esport. Per exemple, els titulars podran accedir a descomptes i finançament a mida per l’adquisició d’aparells d’audiologia, ortopèdia o podologia. També podran accedir a revisions gratuïtes.

En l’àmbit de la cultura i el lleure, els titular de la targeta tindran entrades gratuïtes a Cosmocaixa i CaixaFòrum i descomptes al Liceu, L’Auditori i l’IMAX. També tindran preus especials en algunes perruqueries i botigues d’equipament per a la llar. Aquests establiments estaran identificats amb un adhesiu a la porta.

Les noves prestacions es podran consultar en una guia que es podrà recollir els propers dies a les Oficines d’Atenció al Ciutadà, als casals, en espais de gent gran municipal i en altres equipaments. A partir de l’1 d’octubre, també es podrà consultar al web www.bcn.cat/targetarosa.

La Targeta Rosa es va crear l’any 1980 per afavorir la mobilitat i estimular la participació de la gent gran a la societat. Fins ara, oferia l’accés gratuït o a preu reduït als transports públics, al Zoo, als museus municipals i a les instal·lacions esportives municipals. Més de 250.000 persones, entre gent gran i persones amb discapacitat són beneficiàries de la targeta.