L'objectiu d'aquesta acció és escalfar motors de cara a la vaga general de dimecres. Per això aquest matí els activistes han habilitat la sala on organitzaran assemblees, tallers i xerrades. Durant els dies que puguin tenir ocupat aquest espai, volen debatre com es poden sumar a la vaga general les persones que treballen en condicions precàries, els aturats i els jubilats. El grup, que es fa dir Moviment del 25, considera que és necessària una vaga alternativa, ja que els sindicats majoritaris no han comptat amb col·lectius que també pateixen la crisi. De moment, els Mossos d'Esquadra mantenen un dispositiu policial que vigila l'ocupació, però que no ha intervingut en cap moment. Aquesta tarda hi ha previstes diverses activitats i una assemblea per programar-ne de noves. Els organitzadors diuen que si els desallotgen, continuaran la protesta en un altre lloc.

Diumenge al vespre, unes 500 persones es van reunir en una assemblea a l’edifici, en un acte per donar suport a l’ocupació i per començar a coordinar les accions de cara a la vaga general. Segons informen en el web de l’Agència d’Informació 29-S, l’edifici de plaça deCatalunya serà un dels centres de coordinació de la vaga general.

Activitats contra la precarietat laboral

L’antiga seu del Banc Espanyol de Crèdit s’ha transformat en un centre d’activitats per denunciar la precarietat laboral. Durant  les festes de la Mercè, i en el marc de la campanya “Mercè Prekària”, el grup assembleari ha usat l’antiga seu bancària, que s’ha de convertir en un hotel de luxe, per difondre un missatge crític de la situació actual de les treballadores i treballadors. El grup de persones que han tirat endavant l’ocupació pertanyen al grup Moviment 25 de Setembre, un col·lectiu que vol tenir continuïtat més enllà de la vaga.

Al blog de l’Assemblea de Barcelona denuncien que “no ens podem quedar parades davant d’un Estat que sistemàticament trepitja els nostres drets. Les retallades socials, la reforma laboral i la submissió de les classes populars poden aturar-se: si aturem Barcelona el 29 de setembre”.